Databases en softwaremodules van het programma bijwerken

Het bijwerken van de databases en programmamodules van Kaspersky Endpoint Security zorgt voor een up-to-date bescherming op de computer. Nieuwe virussen en andere soorten malware duiken elke dag wereldwijd op. De databases van Kaspersky Endpoint Security bevatten informatie over dreigingen en methoden om ze onschadelijk te maken. Voor een snelle detectie van dreigingen wordt u aanbevolen de databases en programmamodules regelmatig te updaten.

Voor periodieke updates hebt u een actieve licentie nodig. Zonder actieve licentie kunt u maar één keer een update uitvoeren.

De updateservers van Kaspersky zijn de voornaamste updatebron voor Kaspersky Endpoint Security.

De computer moet verbonden zijn met het internet om het updatepakket te downloaden vanaf de updateservers van Kaspersky. Standaard worden de instellingen voor de internetverbinding automatisch bepaald. Als u een proxyserver gebruikt, moet u de instellingen van de proxyserver aanpassen.

Updates worden gedownload via het HTTPS-protocol. Ze kunnen ook via het HTTP-protocol worden gedownload als ze niet via het HTTPS-protocol kunnen worden gedownload.

Tijdens het bijwerken worden de volgende objecten gedownload en geïnstalleerd op de computer:

Tijdens het bijwerken worden de programmamodules en de databases op de computer vergeleken met de up-tot-date versie op de updatebron. Als uw huidige databases en programmamodules verschillen van de overeenkomstige up-tot-date versies, wordt het ontbrekende deel van de updates op de computer geïnstalleerd.

Contextuele Help-bestanden kunnen samen met de updates voor de programmamodules worden bijgewerkt.

Als de databases verouderd zijn, is het updatepakket mogelijk groot waardoor het netwerkverkeer hoger zal zijn (tot wel tientallen megabytes meer).

Informatie over de huidige staat van de Kaspersky Endpoint Security-databases is zichtbaar in het hoofdvenster van het programma of de knopinfo die u ziet als u de muisaanwijzer over het pictogram van het programma in het systeemvak beweegt.

Informatie over de resultaten van de updates en over alle gebeurtenissen tijdens de uitvoering van de updatetaak wordt in het rapport van Kaspersky Endpoint Security geregistreerd.

In deze sectie

Updatescenario's voor database en programmamodule

Een updatetaak starten en stoppen

Een updatetaak met de rechten van een ander gebruikersaccount starten

De uitvoermodus van de updatetaak selecteren

Een updatebron toevoegen

Bijwerken vanuit een gedeelde map configureren

Programmamodules updaten

Een proxyserver voor updates gebruiken

Laatste update terugdraaien